Oslo Paragliding Klubb

Oslo Paragliderklubb ble stiftet tidlig i år 1987 med en start på 18 medlemmer. I dag er de Norges største klubb med over 400 medlemmer. Medlemmene deres er mellom 15 og 70 år, men de fleste er ca 25-50 år. Det er et vidt og aktivt miljø. Klubben har flere av Norges beste og mest erfarne piloter og instruktører. Oslo Paragliding Klubb, (OPK) har et utrolig godt og inkluderende miljø der man ikke skiller mellom nybegynner eller erfarne piloter. Klubbhuset deres i Hemsedal, og Vangen jobber kontinuerlig med å samle inn folk. Der bor man billig, har flotte muligheter for å holde kurs og for å fly langt og i flere timer. På kveldene samles man rundt grillen, og her garanteres det for trivelig stemning.

Mange arrangementer året rundt

Gjennom hele året arrangeres det klubbkvelder, fester, sammenkomster og mye mer. Det arrangeres også en årlig påsketur til Bassano i Italia der mange klubbmedlemmer får sesongens første flytimer i varm luft. Å reise med paraglideren på skulderen er ellers en fantastisk måte å oppleve nye land og kulturer på. Hovedsakelig flyr man bare om sommeren, men klubbhuset er åpent for medlemmer året rundt. Da kombinerer man ofte skikjøring med flyving i skianlegget. I februar kan uerfarne og erfarne flyvere delta i en uformell flyving i et eget “winter games” mens i august er klubben som regel arrangør av en norgescup-runde, også den i Hemsedal.

Klubbhuset Vangen

Vangen har tidligere vært et pensjonat, men OPK har leid det som klubbhus i mange år. Huset har ca 30 sengeplasser fordelt på 11 rom, med to store oppholdsrom, kjøkken og vanlige fasiliteter. Man kan telte utenfor, og det er som regel plass til en bobil eller to. Huset ligger på Tuv, ca 6 km utenfor Hemsedal sentrum, like bortenfor avkjøringen til Grøndalen. Klubbens medlemmer booker selv overnatting der på klubbens nettside.

Oslo Paraglider Klubb har mange erfarne tandempiloter som kan gi deg en vakker, uforglemmelig og spennende flyopplevelse. Du kan fly i østlandsområdet eller i Hemsedal, både sommer som vinter. En tur kan ta fra fem minutter til flere timer, avhengig av været og dine ønsker. Turen starter med at piloten går igjennom hva som skal skje, hvor dere skal ta av og hvor dere skal lande. Videre vil piloten sjekke alt utstyret før du får på deg seletøyet. Deretter vil dere ta av, så lenge vær og forhold tillater det. Tandemturer er for mange starten på drømmen, og flere har i ettertid blitt profesjonelle piloter.

Nybegynnerkurs

Klubben arrangerer nybegynner kurs som strekker seg over 12 dager. Kurset er engasjerende, spennende og krevende. Det stilles ingen krav til forkunnskaper, men god form, helse, syn, hørsel, styrke og motorikk er nødvendig. På kurset vil alle deltagerne få tett oppfølging av Norges mest erfarne piloter. Du vil kunne få låne det beste innen flyutstyr og sikkerhetsutstyr. Du får rabatt på kurset om du er ungdom eller student. Det er flere fordeler å melde seg inn i Oslo Paragliding Klubb, og det gode miljøet er en av grunnene.