Bergen Hang – og paragliderklubb

Bergen Hangglider og Paraglider klubb, (BHPK) er en av Norges eldste og største klubber for alle som er interesserte i luftsport. Klubben ble stiftet allerede i 1975. BHPK har mange unike flysteder på alle vindretninger unntatt øst. Starthøyden varierer fra 250 meter til over 700 meter. På gode dager kan du fly over et vakkert fjellterreng samtidig som fjordene kan skues i det fjerne. Fra Ulriken kan man fly spektakulære bynære turer, og se fotballkamper fra luften. Man får et helt annet perspektiv på verden når man ser den ifra luften.

Flysteder i Bergen

Det er mange forskjellige flysteder i Bergen. Ulrikken er det høyeste fjellet av de syv fjell som omringer Bergen sentrum. Fjellet ruver 643 meter over havet. Det er bygget en resturante på toppen, og man kan ta en bane opp. Unnelandstoppen ruver 284 meter over havet, og den har en landingsstripe på over 200 meter. Nipa er hovedflystedet for klubbens piloter. Den har en egen taubane for frakting av utstyr. Sletteggen ligger øst for Unnelandstoppen, og har et langt og bratt hang, som vender mot nordvest. Området har flere startsteder, men landingsplassen er på Unneland.

 

Tandem paragliding

Ønsker du en flytur, men uten å gå pilotveien? Da er tandem paragliding noe for deg. Tandem paragliding skjer fra Ulriken i Bergen. Bergen Hangglider og Paragliderklubb har mange erfarne tandempiloter som kan gi deg en vakker, uforglemmelig og spennende flyopplevelse. Du kan fly i Bergen både sommer og vinter, hverdager og helg. En tur koster 1700 kr og kan ta alt fra 10 til 30 minutter avhengig av været.

Turen starter med at en tandempilot forklarer deg nøye hva som skal skje, hvordan dere tar av og skal lande samt litt generelt om hva du kan vente deg. Deretter vil du få på deg et seletøy og en hjelm. Videre vil piloten sjekke alt utstyret før vedkommende spenner deg trygt til seg selv. Så løper dere ut og flyturen har begynt. Været og forholdene avgjør om du kan få muligheten til å styre skjermen på egenhånd. Du kan også ta med deg kamera ut på turen og dokumentere den unike turen. Dette binder man fast med en snor slik at man ikke mister det under selve turen. Skal man få en best mulig opplevelse av turen må man ha på seg varme og komfortable klær, samt gode sko. Det er helt naturlig å være litt nervøs, men dette forsvinner som oftest med engang dere er i luften. Det er svært få som trekker seg fra en tandemtur, men det er selvsagt lov. Mange som prøver en tandemtur synes det er så gøy at de velger å melde seg på kurs i etterkant for å selv bli profesjonelle piloter. Sikkerhet er klubbens førsteprioritet, og man flyr ikke hvis det ikke er forsvarlig vær. Avtalen om å fly kan dermed bli forandret på kort varsel, eller at man møter opp og ikke kommer seg ut i lufta. Dette kan være viktig å tenke på hvis man ønsker å gi bort en tur i gave.