Fjordane Luftsportklubb

Klubben ble etablert i 1978, og den befinner seg i Førde sentrum. Klubben arrangerer ofte turer for å dra ut med andre mennesker med en felles interesse for luftsporten. Fjordane Luftsportklubb arrangerer grunnkurs i hangliding og paragliding som går over fem helger, og noen kvelder. Siden paragliding er væravhengig er det viktig at man er fleksibel. Sikkerheten er alltid det viktigste uansett hvor uerfaren eller erfaren du er. Kurset er både teoretisk og praktisk. Den ordinære kursavgiften er på 10 500 kroner, men er du under 18 år så får du 1 000 kroner i avslag.

Mange erfarne tandempiloter

Fjordane luftsportklubb har flere erfarne tandempiloter som kan ta deg med på en uforglemmelig opplevelse i luften. En tur tar normalt fra 10 til 15 minutter, men den kan vare mye lengre. Dette avhenger av været og dine ønsker. Turen begynner med at piloten informerer deg om hva som skal skje, hvor dere skal lette og hvor dere skal lande. Du har god tid til å skulle stille spørsmål og få lagt frem dine forventninger til turen. Det er lov til å trekke seg hvis turen skulle virke for utfordrerne. Etter at du har blitt informert, sjekker piloten utstyret og hjelper deg på med seletøyet. Deretter flyr dere, og du kan få oppleve vakker natur i fra luften. Det kommer du garantert aldri til å glemme, og mange i ettertid velger å bli profesjonelle piloter. En tandemtur er gjerne en god og sikker start om du er nysgjerrig på luftsporten.

Om Førde

Førde er en bykommune i Sunnfjord, som ligger i Sogn og Fjordane. Kommunevåpenet, som ble godkjent i år 1990, har tre sølv plogjern, to over en, mot en rød bakgrunn. Våpenet symboliserer jordbruk, vekst og utvikling. Bykommunen er den mest folkerike kommunen i hele fylket. Førde grenser til Naustdal, Jølster, Gaular og Askvoll. Bykommunen er preget av fjell, og det er tettest bebyggelse langs med Førdefjorden. Førde er preget av et relativt vått klima med mye snø om vinteren, og mye regn om sommeren.

Kommunen har hatt en enorm befolkningsvekst de siste 40 årene, og en storslagen utvikling innen næringslivet sammenlignet med andre kommuner i Sogn og Fjordane. Næringslivet er dominert av servicenæringer og handelsnæringer. Jordbruket er preget av husdyrbruk, og den produktive skogen er barskog. Kulturlivet byr også på spennende muligheter for alle som er interesserte. I Førde sitt tettsted ligger Fylkesgalleriet i Sogn og Fjordane med eldre og nyere norsk billedkunst og kunsthåndverk. Du finner Sunnfjord museum og et distriktsmuseum med gårdstun og husmannsplasser. Årlig blir det arrangert en internasjonal festival for folkemusikk.

Slående vakker natur

Naturen i Førde er vakker og slående. De nederste delene av Holsendalen har svakt fall, og dalbotnene er brede med skogkledde og dyrkede terrasser av elvegrus og sand. Ved tettstedet Førde er dalen særlig bred, og der er avsatt en mektig øyr. Oppover i Holsendalen blir dalsidene bratte. Terrenget stiger østover til Grovabreen som er kommunens høyeste punkt på hele 1636 meter over havet. Berggrunnen i Førde består av gneis som tilhører Gneisregionen.