Voss Hang – og paragliderklubb

Voss Hang – og Paragliderklubb er Norges nest største luftsportsklubb med over 450 medlemmer. Det er de høye fjellene som gjør Voss til et utmerket luftsportsted, både om sommeren og om vinteren. Klubben ble stiftet i 1976, og helt siden da har de jobbet med å skape et trivelig og aktivt miljø for alle som er interesserte. I løpet av de siste årene har klubben investert mye penger i å forbedre startplassene til alle som skal ut på flyturer. Hovedattraksjonen er gondolbanen opp til Hanguren med landingsplass og treffpunkt på Minigolfen. Klubben tilbyr ofte ulike kurs relatert til luftsporten.

Uforglemmelige turer over Voss

Klubben har mange dyktige tandempiloter som kan ta deg med på en uforglemmelig tur over Voss. Du sitter trygt og behagelig i en sele og kan bare nyte turen og den spektakulære utsikten, mens piloten styrer. Turen starter med at piloten forteller deg nøye hva som skal skje, sjekker utstyret og etterpå prater dere om hva du skal gjøre, og hvilke forventninger du har til turen. Det er lov til å ta med seg et kamera. For at turen skal bli best mulig må du ha på varme klær og gode sko. Sikkerheten er det aller viktigste, og hvis været og forholdene ikke tillater det, vil turen bli flyttet og utsatt til forholdene er bedre. En vanlig tur koster rundt 1 750 kroner.

Om Voss  

Voss er en kommune og et distrikt i Hordaland. Kommunen grenser til Vik, Aurland, Ulvik, Granvin, Kvam og Vaksdal. Voss er nesten en fullverdig innlandskommune, men den grenser mot havet i den innerste delen av Bolstadfjorden. Kommunen er den største i Hordaland, og stadig flere velger å bosette seg i den naturskjønne kommunen. Vossedistriktet har tradisjonelt vært omtalt som Vossaveldet. I år 1838 ble Voss kommune opprettet etter innføringen av formannskapslovene året før. I 1868 ble Vossestrand kommune utskilt fra Voss, og i 1885 ble Evanger kommune utskilt fra Voss. Ved kommunereformen i 1964 ble Vossestrand og Evanger gjeninnlemmet i Voss kommune, med unntak av Evangers deler av Eksingedalen og Bergsdalen, som ble overført til nye Vaksdal kommune samme år. Jord og skog har tradisjonelt sett vært de viktigste næringsveiene i Voss, men kommunen har også en moderne industri. Handel og turisme er viktige næringsmuligheter, som skaper gode muligheter for de boende i kommunen.

Voss ligger i overgangssonen mellom kyst, – og innenlandsklima. På årsbasis har Vossevangen om lag 1200 mm nedbør, og i de fire sommermånedene har Vossevangen omtrent samme nedbørsmengde som Geilo og Oslo. Det er store lokalklimatiske variasjoner i Voss. Som hovedregel har vestlige områder mest kystprega klima, mens østlige deler har mer preg av innlandsklima. Berggrunnen i kommunen er dominert av granitter, gneiser, kvartsitt og kvartsskifer. I Voss finner man tydelige spor etter den siste istiden. Alle moene er lagt igjen av breelver, og de utgjør unike momenter i den allerede slående vestlandske naturen. Er du begeistret for flott natur, vintersport og bygdeliv er Voss stedet for deg som vil oppleve noe spektakulært.